Transport gratuit

peste 2500 RON

0377.101414

Contact

  • Contul meu | Înregistrează-te
  • RON
  • Contul meu | Înregistrează-te
  • RON
marca-trusted

Fonduri europene pe Măsura 141 sesiunea 2010

După cum puteţi citi pe site-ul APDRP (Agenţia de Plăţi pentru Pezvoltare Rurală şi Pescuit), s-a deschis siunea de depunere a proiectelor de finanţare pe Măsura 141, 15 aprilie - 14 mai 2010. Măsura 141 a fost creată pentru sprijinirea fermelor agricole de semisubzistenţă. În cazul fermelor apicole, este nevoie de 25 sau mai mulţi stupi pentru a fi eligibil.

Aceste proiecte sunt finanţate de către FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala) - un instrument al Uniunii Europene prin care tarilor membre li se acorda fonduri pentru implementarea Politicii Agricole Comune.

Pentru a accesa Ghidul solicitantului pe Măsura 141 vizitaţi site-ul MADR (Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale). Acum au fost ataşate şi anexele cu modelul planului de afacere şi sper că totul este final.

Critic APDRP şi MADR pentru neprofesionalism în aducerea la cunoştinţă a informaţiilor legate de Măsura 141, pentru că:

  • nu au afişat din timp perioada sesiunilor de depunere a proiectelor de finanţare;

  • nu au afişat din timp toate informaţiile necesare pentru întocmirea unui proiect:


  • ghidul solicitantului pe masura 141 este ambigu:

    • intercalează informaţii despre măsura 121,

    • intercalează informaţii despre sesiunea a doua a anului 2010,

    • e scris într-o manieră descriptivă în loc să fie punctual.



  • nu există o modalitate interactivă prin care solicitanţii să poată adresa întrebări, iar consultanţii oficiilor judeţene nu au mai multe informaţii decât cele de pe Internet.

  • Măsura 143 - Furnizarea de servicii de consiliere şi consultanţă pentru agricultori nu este pusă în aplicare, deci nu va folosi solicitanţilor pe Măsura 141;

  • site-urile unde vă prezentaţi înformţiile sunt ambigue şi greu de utilizat;


Laud OJCA Cluj pentru un site clar, structurat şi cu informaţii utile. Mi-a plăcut îndeosebi sectiunea cu întrebări şi răspunsuri. Da, chiar au şi răspunsuri! De asemenea am fost impresionat de transparenţa cu care este prezentat personalul - au pe site chiar şi declaraţiile de avere. Un mare BRAVO pentru cei care au creat site-ul.

Baftă tuturor celor care încearcă să alcătuiască un proiect pe Măsura 141! Îmi doresc ca funcţionarii publici cu care vă veţi întâlni să vă trateze ca atare: ca pe nişte oameni care vor să construiască ceva în această ţară - nu ca pe cei care i-au deranjat de la masă şi vor să profite de bani de la stat.

Opinii la Fonduri europene pe Măsura 141 sesiunea 2010

Anonymous spune
Salut
Orice proiect se intocmeste de catre solicitant.Ca acesta se pricepe el, ca-l pune pe altul contra nu stiu ce sume asta e treaba fiecaruia.Ca atare, nu exista proiecte intocmite ,,la alb" sau ,,la negru".O rectificare cred ca s-ar impune.Nu si in cazul in care faceti reclama OJCA>, singurii care ar lucra ,,la alb"..........
Mihai Rus spune
Da nu prea conteaza cine iti face proiectul ci cum e proiectul. Mie mi-a parut cinstita evaluarea proiectelor. Sper ca pe anii viitori sa nu mai fie surprinsi de numarul mare de proiecte si evaluarea sa se efectueze mai organizat fara drumuri multiple din partea celui evaluat, si fara asteptat la cozi.

Sunt curios totusi ce vroiai sa exprimi in comentariul de mai sus.
paula spune
Buna seara! Unde as putea gasi un proiect de acesta ca model, ca sa ma pot inspira din el?
multumesc
Mihai Rus spune
Salut Paula, scrie-mi te rog un mail la mihai.ionut.rus@gmail.com, încerc sa te ajut cu un model.
paula spune
multumesc inca odata.
Buruiana Danut spune
sal.am si eu o itrebare.care este suma totala care se acorda la masura 141????
Mihai Rus spune
Primeşti câte 1500 Euro/an timp de 3 ani, iar daca în al treilea ajungi la numarul de stupi si productia stabilita (care nu e ceva imposibil de realizat), mai primeşti încă 2 ani. Deci daca indeplineşti condiţiile în anul 3 vei primi 7500 Euro altfel doar 4500 Euro.
Buruiana Danut spune
multumesc de raspuns.am sa ma apuc de documente.sper sa si reusesc.
Mihai Rus spune
Multă bafta! Banii se pot lua. Eu am primit.
Buruiana Danut spune
inca o intrebare va rog!daca ajung sa rezolv cu masura 141,cand am sa vand mierea o sa platesc ceva impozit pe banutii pe care ii iau de pe miere?trebuie neaparat sa o vand la o firma autorizata?pot sa declar mai putin?se poate sa o dau in regim propriu?multumesc anticipat
Mihai Rus spune
Nu mi-e clar încă cum vom dovedi în anul 3 o creștere cu 20% a producției față de producția inițiala trecuta pe certificatul de producător. Nu știu dacă trebuie să vindem mierea cu chitanță (eu deocamdata o dau toată pe la cunoștiințe). Dacă faci PFA-ul doar pe apicultură atunci nu v-a fi impozitat (apicultura nu se impoziteaza în prezent). Nu cred că vei fi verificat de cineva dacă declari mai puțin.
Iulia spune
Daca am infiintat un SRL, pot accesa masura 141 sau este necesar PFA?
Mihai Rus spune
Masura 141 nu cere să te autorizezi neapărat ca și PFA. Îți cere doar să fii autorizat ca persoană juridică. Pentru cei care nu sunt autorizati, PFA pare a fi cea mai bună soluție, însă asta nu te împiedică să accesezi masura 141 ca și SRL.
adrian merlusca spune
As dori sa incep ca afacere apicultura. se merita ?As putea oferi la famile o viata decenta din profitu acestei activitati ? Ca activitate mi-ar place , am crescut intre ele la parinti .deci am habar de ele,nu faceau afaceri duar pentu consumu in familie .Deci ;cei cere au facut o afacere din apicultura ,ce spuneti ? Se puate ???
adrian merlusca spune
Dupa citi ani de activitate in domeniu poti rausi ?
Mihai Rus spune
Salut Adrian,

Nu conteaza numarul de ani ci conteaza numarul de stupi. Parerea mea e ca intre 100 si 200 de stupi poti sa consideri apicultura ca principala sursa de venit. La 100 stupi, daca te ocupi cu dedicatie de ei, poti obtine in medie 2 tone miere pe an, ceea ce insemana 20.000RON/an, daca vinzi mierea en gros la 10RON/kg.

Desigur, aceasta e doar o medie, dar cu mers in pastoral si cu putin noroc, cantitatea se poate dubla. Apoi ar mai fi si alte produse care pot fi valorificate: polenul si propolisul fiind cele mai cunoscute.

Intrebarea pe care ne-o adresezi de fapt e, in cati ani poti ajunge la 100 stupi. Daca spui ca ai deja un pic de experienta si in plus dragoste pentru albine si incepi un pic mai hotarat (sa zicem cu vreo 10 stupi anul acesta). Anul acesta nu te axezi pe productie ci pe inmultit si faci cel putin 25 stupi pt anul viitor, iar anul viitor iei niste bani de la UE pe masura 141 sau 112. Eu as spune ca nu v-a dura foarte mult sa ajungi la cei 100 de stupi, iar apicultura sa fie principala ta sursa de venit.

Aceasta e doar o versiune care sa-ti dea incredere ca se poate. Sunt convins ca daca vrei, vei reusi.
Anca Vasile spune
Domnul Mihai Rus vad ca esti f pregatit in ceea ce priveste 141. nu stiti cum as putea gasi un proiest de model. va multumesc f mult
Mihai Rus spune
Vorbim pe mail.
alex spune
ce se aude pentru 2012, se mai poate accesa masura 141? in aceleasi conditii?
Multumesc!
Maracine Cristian spune
sall! ma poate ajuta cineva si pe mine cu un sfat daca am 30 de stupi si ii tin pe propietatea tatalui meu acesta avand alti 3o de stupii si beneficiaza de un an de masura 141 cum as putea sa beneficiez si eu de acasta masura?
Mihai Rus spune
Din cate stiu, masura 141 nu poate fi accesata de mai multe persoane din aceeasi gospodarie. Fiind rude de gradul intai cred ca sunteti considerati aceeasi gospodarie. Insa te rog intreaba la OJCA pentru inainte de a fi sigur de un raspuns.
Herlea Felician spune
Salutare, Domnule Mihai..Sunt la inceput de drum, mi-ar prinde foarte bine anumite sfaturi din partea dv..Am tot respectul sunteti o persoana deosebita..Uite iti las id-ul de mess: obsesiv_fely daca mai putea contacta si tot odata sugera anumite sfaturi as fi foarte recunoascator. Multumesc anticipat!
mihaela spune
ce acte sunt necesare pentru masura 141 in anul 2 de primire a banilor?
pintea andrei spune
buna ziua ! am accesat si eu un proiect dinacesta ...masura 141 mai exact .. am si eu o intrebare ... exista niste conditii anume , referitor la folosirea acestor bani? eu am facut proiectul pe animale :porci, vaci, gaini, capre , oi +livada+cartofi. In principiu as dori sa achizitionez o motocoasa pentru curatarea (maracini , etc ) terenurilio (am deja motocositoare pentru cosit iarba ). Am dreptul sa folosesc aceste fonduri pt asa cva ? trebuie sa fie noua sau se poate si SH ?
iuliana spune
buna ziua,
ma puteti ajuta, va rog cu cateva informatii, nu prea am habar despre apicultura, dar as vrea sa mi achizitionez cativa stupi, pentru ca as vrea sa primesc acea subventie anuala.cine imi poate da mai multe detalii il rog sa o faca.
merci!!!

Ultimile stiri

  PRODUSUL A FOST ADAUGAT IN COS