Transport gratuit

peste 2500 RON

0377.101414

Contact

  • Contul meu | Înregistrează-te
  • RON
  • Contul meu | Înregistrează-te
  • RON
marca-trusted

Atractia si prinderea roiurilor de albine - 6 Sfaturi utile

Spray-urile si pastele pentru atractia roiurilor de albine au devenit din ce in ce mai cunoscute in ultimii ani in Romania. Pentru a functiona la randament maxim trebuie sa avem insa in vedere anumite detalii legate de locul in care se aseaza capcana de roi si perioada in care ea este activata.

  1. Capcanele pentru roi sunt pregatite si activate cu 2-3 saptamani inainte de perioada in care roiesc albinele pentru ca cercetasele albinelor aflate in cautarea unei case pentru noul roi sa gaseasca capcana dumneavoastra si nu vreo alta scorbura.

  2. Capcana pentru roi nu se aseaza in stupina langa stupii batrani fiindca roii naturali au tendinta de a incerca sa se indeparteze de vechea vatra petru a preintampina consangvinizarea.

  3. Capcana pentru roi se aseaza la inaltime. Doar noi  stuparii aducem stupii pe pamant pentru a ne fi usor sa lucram in ei. Albinele prefera locuri mai inalte care le protejeaza de unii pradatori.

  4. Capcana pentru roi trebuie sa fie urmbrita pe perioada amiezii fiindca altfel poate fi considerata neatractiva pentru albinele aflate in cautarea unei noi case.

  5. Cele mai bune capcane pentru roi sunt cele in care avem si rame cu foi de ceara pentru ca roii odata instalati sa poata incepe sa cladeasca. Nu asezati rame cladite fiindca vor fi atacate de Gaselnita. Roii naturali au putere mare de a cladi foi de ceara si e pacat sa irosim aceasta putere organizand capcana pentru roi intr-o cosnita de papura.

  6. Nu in cele din urma nu uitati sa activati capcana de roi prin aplicarea produsului de atractie (spray, pasta sau capsule) pe care l-ati ales, si sa reaplicati produsul la perioada specificata in instructiuni pentru a o mentine activa.


Capcanele pentru roi sunt practice pentru stuparii care nu sunt toata ziua in stupina si ar putea pierde roi, dar si petru cei care vor sa reduca timpul de lucru in stupina pentru a se putea concentra pe actiunile cu adevarat importante pentru stupina pe care o conduc.

In incheiere ii indemn pe cei care au folosit astfel de produse sa ne lase un comentariu cu experienta lor.

Ultimile stiri

  PRODUSUL A FOST ADAUGAT IN COS