Transport gratuit

peste 2500 RON

0377.101414

Contact

  • Contul meu | Înregistrează-te
  • RON
  • Contul meu | Înregistrează-te
  • RON
marca-trusted

Hrana albine - turta proteica din drojdie de bere - stimulare de primavara



In primavara, dupa ce albinele incep sa iasa la zbor aproape zilnic se poate administra hrana pentru albine sub forma de turte proteice cu inlocuitori de polen pentru suplimentarea rezervelor de proteina din stup (pastura si polen proaspat). Astfel cantitatea de proteine din stup permite hranirea unui numar mai mare de larve si stimularea familiei de a se dezvolta timpuriu. Aceste turte proteice nu se ofera in timpul iernii cand albinele nu pot iesi la zbor de curatire datorita cantitatii de minerale pe care le contin si care pot umple intestinul albinei si pot provoca diaree daca albinele nu pot iesi afara.

In primavara devreme exista surse de polen inca din februarie (alunul) sau florile de primavara si alti arbusti in martie, care pot sustine un cules de polen insa acest cules nu este intotdeauna indestulator iar zilele cu vreme buna pot alterna cu zilele cu vreme rele caz in care albinele nu primesc un aport de polen zilnic. De aceea, daca ne pregatim pentru culesuri de productie de la pomi fructiferi, rapita sau chiar si salcam, familia de albine trebuie stimulata pentru a se dezvolta de timpuriu. In caz contrar, albinele vor folosi aceste prime culesuri pentru dezvoltare, nu pentru productie si se poate periclita chiar si culesul de la salcam daca familia de albine nu este la maximul de dezvoltare inainte de cules.

In acest an am folosit ca si supliment proteic drojdia de bere dezactivata. Am adaugat in turta proteica un tratament natural pentru Nosemoza - Nozevit si vitamine pentru albine - Apicomplex. La framantarea turtei am folosit zahar praf si sirop de zahar din porumb nemodificat genetic Filia Sweet.

Turta obtinuta am dus-o in stupina in oala si am administrat-o prin fereastra de vizitare a podisorului hranitor direct pe rame cu o lingura. Asta s-a intamplat la 12 Martie 2013 la o luna de la ultima hranire de completare/ stimulare cu Apifonda. La aceasta data toata Apifonda ce fusese administrata era consumata.

Oferind hrana pentru albine cu continut proteic in aceasta perioada, ne asiguram ca albinele sunt stimulate sa produca laptisor si sa devina doici astfel crescand cantitatea de puiet care exista in stup si ducand la o dezvoltare accelerata a familiei de albine.

Opinii la Hrana albine - turta proteica din drojdie de bere - stimulare de primavara

Adrian spune
Interesante informatii, eu nu de mult am descoperit pastura ,am aflat de la un prieten de ea si chiar ma ajutat este un produs apicol exceptional si am aflat ca se extrage manual din fagure deci merita toti banii, deoarece are o valoare antibiotica mai mare decat polen crud.

Ultimile stiri

  PRODUSUL A FOST ADAUGAT IN COS