Transport gratuit

peste 2500 RON

0377.101414

Contact

  • Contul meu | Înregistrează-te
  • RON
  • Contul meu | Înregistrează-te
  • RON
marca-trusted

Fonduri Europene pe Măsura 141 - PFA sau Întreprindere Individuală?


  1. Ce să aleg: PFA sau Întreprindere Individuală?

  2. De ce acte am nevoie?

  3. Cât mă costă?


1. PFA sau Întreprindere Individuală?

În caz că nu ai deja un SRL funcțional și vrei neapărat să primești pe el finanțarea europeană, PFA sau Întreprinderea Individuală sunt soluții mai bune:

  • Poți ține contabilitate în partidă simplă, fără a avea nevoie de contabil. Poți să-ți ții singur contabilitatea, folosind un Registru Inventar și un Registru Jurnal de Încasări și Plăți.

  • Nu trebuie să faci bilanț lunar. Nu trebuie să plătești lunar impozitul. La început de an se depune Formularul 220 cu estimarea de profit pe anul în curs, iar pe la jumatatea anului, Formularul 200 cu profitul real pe anul trecut. Impozitul se plătește trimestrial în funcție de cât ai estimat. În anul viitor se verifică profitul real si primești, respectiv plătești, dacă ai estimat prea puțin, respectiv prea mult (e bine să estimezi mai putin și să plătești anul viitor diferența, decât să estimezi mai mult și să aștepți după bani de la stat).


E bine să îți faci PFA dacă nu vrei să ai și alte domenii de activitate în afară de ”Creșterea altor animale(creșterea albinelor și producția de miere și ceară de albine)”, cod CAEN 0149. PFA e cea mai simplă formă de autorizare și nu permite doar un domeniu de activitate . În prezent, domeniul de activitate mai sus amintit, nu se impozitează. Asta ar trebui să-ți aducă cu 16% mai mulți bani în buzunar și mai puține bătăi de cap cu Finanțele.

Rog pe cineva care are PFA pentru apicultură să ne spună dacă mai trebuie depuse Formularele 220 si 200 în acest caz. Eu sunt autorizat ca și Întreprindere Individuală cu mai multe domenii de activitate și în cazul meu nu se aplică scutirea de impozit.

Dacă vrei să ai mai multe domenii de activitate (la PFA se poate doar unul) și e posibil ca în viitor să vrei să ai angajați cu Carte de Munca, atunci Întreprinderea Individuală este pentru tine. Caracteristicile unei Întreprinderi Individuale:

  • Poate avea mai multe domenii de activitate. De știut însă, că pentru fiecare domeniu trebuie sa ai certificare profesională. Nu e ca și la SRL unde poți pune orice domeniu de activitate fără a fi certificat profesional. Pentru stupari e suficient și Certificatul de Producător, deci nu e nevoie să faci un curs ca să obții diplomă.

  • Poate avea angajați cu Carte de Muncă.

  • Deschiderea unei Întreprinderi Individuale e identică cu deschiderea PFA, doar că trebuie să ai mai multe certificate profesionale dacă vrei mai multe domenii de activitate.

  • Contabilitatea se ține în partidă simplă la fel ca la PFA


2. Acte necesare pentru autorizare ca PFA sau Întreprindere Individuală

Pentru înregistrarea în Registrul Comerțului și autorizarea funcționării ai nevoie de următoarele acte (pe care le depui la Registrul Comerțului):

  1. Cerere tip + declarație pe proprie răspundere - le primești de acolo.

  2. Dovadă de unicitate. Aceasta se obține tot de la Registrul Comerțului și este de fapt rezervarea numelui pentru PFA sau Întreprinderea Individuală.

  3. (original + copie) Extras de carte funciară (nu mai vechi de 30 de zile) a sediului ales sau adeverință de la Registrul Agricol al Primăriei pentru sediile stabilite în mediul rural.

  4. (original + copie) Contract de vânzare cumpărare dacă sediul este al tău sau contract de închiriere dacă este închiriat sau declarație de comodat (găsești model pe Internet) dacă proprietarii sunt rude de gradul I (în declarație trebuie să existe precizarea expresă ”pentru sediu profesional”).

  5. Dacă sediul este într-un imobil colectiv (bloc) ai nevoie de acordul asociației de locatari și a vecinilor direct afectați (sus, jos, stanga, dreapta).

  6. (original + copie) Carte/buletin de identitate

  7. (original + copie) Documente care atestă pregătirea / experiența profesională. Pentru stupari e suficient și Certificatul de Producător.

  8. Dosar plic


De știut: dacă alegi să ai sediu într-un apartament (poate pentru a putea trece o parte din cheltuielile de întreținere, pe firmă) atunci v-a trebui sa-ți mai deschizi și un punct de lucru în apropiere de stupină. Dacă alegi sediu la casă nu ai nevoie de punct de lucru sau de acordul vecinilor.

3. Costurile autorizării ca PFA sau Întreprindere Individuală

  • Taxe autorizare plătite la Registrul comerțului - 253 RON

  • Două ștampile -132 RON


Durata de eliberare a Certificatului de Înregistrare este de aproximativ o săptămână. El certifică firma nou înființată. Ștampile se pot face la orice magazin de specialitate ducând Certificatul de Înregistrare.

Opinii la Fonduri Europene pe Măsura 141 - PFA sau Întreprindere Individuală?

Mihai Mihaescu spune
Salut!
Multumesc pentu acest site si omenia de care ai dat dovada,pt ca altfel ,nu reuseam sa intaleg mai nimic si oricum sunt in ceata.
Sunt si eu interesat de masura 141 , pentru primirea ajutorului de 1500 euro.
Asi avea mai multe intrebari dar sa incep cu ce ma framanta mai intai
1.Nu trebuie sa fac neeaparat un curs ( prin ACA sau altul) care sa certifice ca am cunostinte de stuparit, ci este de ajuns Certificatul de producator(pe care nu-l am nici pe acela)?;Cei de la ACA Craiova mi- au propus un curs care costa 200 RON
Mihai Rus spune
Salut Mihai, la Registrul Comerțului Cluj, eu am vazut cu ochii mei cum se faceau PFA-uri doar pe baza Certificatului de producator. Eu am cursul facut așa că am folosit diploma, dar se poate și fără el. Costa in jur de 350RON cursul si nu te alegi cu cine știe ce informații, mai mult cumperi o diploma.
Florin spune
am 65 de puncte si am primit plicul cum ca ar fi eligibil dar nu a fost aprobat ca nu am indeplinit criteriul punctajului minim pai cat trebuie sa ai pt punctajul minim la ei 100 de punct sunt chiar culmea
zinica ionela spune
Buna,din cate obs si tu stai cam prost cu banii si te gandesti sa o scalzi cumva .Din pacate trebuie sa faci si cursurile de apicultura pe ca :1 Iti trebuiesc la dosar pt ca da mai bine la punctaj si vei avea toate sansele sa obt un dosar eligibil;2 Iti mai trebuie si la Registrul comertului in momentul cand depui actele pt PFA sau II depinde ce vei opta dupa ce primesti notificarea deciziei de finantare a proiectului .Stiu sigur pt ca eu sunt deja beneficiara si stiu prin ce am trecut sa obt banii.
Mihai Rus spune
Salut Ionela, să știi că în prezent cursul de apicultură nu mai contează la criteriile de selectare a proiectului pe Măsura 141. Și eu am primit fondul, și când am început știam că trebuie să fac acel curs de certificare profesionala ca să primesc puncte si să pot sa-mi fac firma. L-am făcut, am dat 350RON pe o diplomă, dar pe urma nu a mai fost necesar.

Pentru cei interesati, puteti citi ultimul ghid la Criterii de selectare a proiectului. http://www.madr.ro/pages/page.php?self=03&sub=0302&art=030202&var=030202
apiste spune
scz .si eu am obtinut programul si sunt anu IV.ce doc contabile trebuie prezentate la control siam IIsi nu am stiut ca se impoziteaza prod apicole .Aveti idee cum so scot la capat?
adrian spune
Trebuie acte contabile pt banii cara îi primim prin fondurile europene? Impozit se ia pe ei? la fisc trebuie declaraţi? tata e in anul 3 şi cică nu o sa mai primeasca banii pe anu 4 si 5. Oare unde găsesc răspuns la aceste întrebări?
Mihai Rus spune
Am primit si eu doau transe si urmeaza sa ma interesez insa acum nu pot sa iti raspund.
Voda Ramona spune
Aveti grija Togmai am fost la Apia si am asistat la o astfel de Cearta intre Producatori ce au luat bani si org de control nu ne mai iarta daca nu avem totul trecut ca la carte din urma ,nu numai ca nu va mai da bani pe urmatori ani dar va pune sa dam bani inapoi cu penalizare cu tot asa au patit toti cei ce nu au facut caetele de sarcini la zi in momentul controlului.
Constantin Ciprian spune
salut mihai!am o problema mai delicata...ai putea sa imi lasi mail-ul tau sa iti explic mai pe larg fara sa plictisesc pe toata lumea?ms anticipat
revnic maria spune
sunt persoana fizica si nu am firma dar doresc sa beneficiez de acest program.ce ma sfatuiesti. pana la ce varsta se da finantarea?
astept raspuns maria
Mihai Rus spune
Raspunsul e în Ghidul Solicitantului (http://www.madr.ro/pages/page.php?self=03&sub=0302&art=030202&var=030202), capitolul ”2.1 Cine poate beneficia de fonduri nerambursabile”.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul nerambursabil acordat prin Măsura 141 sunt
persoanele fizice în vârstă de până la 62 de ani (neîmpliniŃi la data depunerii Cererii de
finanŃare)
remus spune
buna ziua
ma intereseaza (eu abia ma apuc de albine) si avnd in vedere mafia cu aceste proiect, imi poti da si mie proiectul pt a incerca si eu acest ajutor cu proiectele ?
stima
Mihai Rus spune
Scrie-mi te rog pe mail.
miere poliflora spune
Cred ca statul roman face tot ce ii sta in putere sa ne impiedice. DE ce sa iti trebuiasca studii? Eu am invatat totul de la tata si nu cred ca este un profesor mai bun, in orice caz nu cei de la acele cursuri.
Mihai Rus spune
Asa-i, cursul de apicultura ce se face pentru certificarea de stupar, nu are alta valoare decat cea birocratica. Insa in prezent nu e necesar sa il faci pentru a putea accesa masura 141. Un lucru foarte bun.
iulian spune
Vreau sa stiu si eu cand vin astia de la APIA in anul 3 de proiest la masura 141 ce verifica , sa ai fizic numarul de stupi si utilaje s-au vor sa vada tot inclusiv facturi ,bomuri fiscale stampilate ca ai cumparat ceia ce ai in planul de afaceri . In cazul meu trebuie sa achizitionez 37 de familii de albine cu tot cu inventarul apicol dar acum la piata libera depaseste cu mult valoarea banilor obtinuti in din masura 141. Cu facturile pentru familiile de albine este mai greu ca stuparii din zona mea nu sunt autorizati si nu pot emite factura iar cei autorizati au un pret de te lasi de apicultura.De aceia stupii si centrifuga sa o fac eu . Multumesc .
Mihai Rus spune
Nu cunosc încă pe nimeni care a ajuns la verificarea de 3 ani. Cred că anul acesta v-a fi verificată prima generatie de stupari care a primit masura 141.

Nu ştiu dacă se vor verifica facturile pe utilaje, însă pentru famiile de albine nu cred că trebuie să ai factură căci poţi să spui ca le-ai înmulţit tu. În plus ar fi preferabil să le înmulţeşti tu, căci e mai ieftin, iar în trei ani, e realizabil.

Anul acesta vom şti exact ce se întâmplă la aceste verificări după anul 3.
Voda Ramona spune
Verifica tot sau daca ai noroc doar partial ,insa nu va jucati faceti tot la zi e rau daca nu ceea ce ati luat trebuie da dati inapoi si pe langa va si penalizeaza am cunostinte de acest fapt de 100 la 100 deja au intrat obligatiile de plata la cei controlati in acest an si e jale au si 6la suta penalizare pe langa suma ce trebuie sa o returneze cu ordin de plata in 30 de zile de la primirea Obligatiunilor
Dan spune
Masura 141
Se verifica:
1. Copie dupa facturi investitii
2. Copie dupa facturi predare miere
3. Copie registru inventar
4. Copie regisrtu de casa
5. Copie facturi productia vegetala comercializata
6. Copie registrul agricol
7. Subventiile trebuie sa fie evidentiate in contabilitate
8. Pancarta
9. Numere de identificare stupi
Ionut spune
Salut,ma numesc Ionut si am 18 ani,as vrea sa te intreb daca pot accesa fonduri europene pe masura 141,daca am 25 de stupi dar nu pot obtine aceea diploma de la ACA pt ca nu am terminat liceul.Certificat de producator pot obtine?Si cum anume daca pot?Multumesc anticipat!
Mihai Rus spune
Diploma de calificare e necesară doar pentru masura 112 (Instalarea tinerilor fermieri), pentru masura 141 e de ajuns sa îți înscrii stupii la primarie de unde ți se face și un Certificat de producător. Citește Gidul solicitantului e masura 141 pentru a verifica necesitatea cursului și varsta necesară.
Voda Ramona spune
Eu din cate stiu nu poti functiona ca si producator daca esti la scoala decat in norme de 2 sau 4 ore si nu o sa ti ia in cosiderare pentru ca se considera ca esti intretinut de parinti atata timp cat esti in sc primara sau liceu ,mare grija ca o sa ti spuna sa faci toate demersurile si iei teapa iti respinga dosaru .
Gheorghita spune
Salut, exista un numar de familii de albine obligatoriu minim pe care trebuie sa-l ai pentru a accesa programul 141
Damaskin spune
Salut, 26 de familii pt masura 141, liceul si curs de calificare in apicultura
Mihai Rus spune
Ai nevoie de minimum 2 UDE = 25 stupi. Mai multe detalii aici: http://blog.stuparul.ro/2010/05/fonduri-europene-pe-masura-141-acte-necesare.html#comment-407
alex spune
de ce nu imi intra fondurile ji am aproape 2 luni de cand am semnat decizia de plata?
Mihai Rus spune
Nu iti fa probleme, si mie mi-au intrat dupa mai bine de doua luni. Merge destul de greu din pacate.
gaby spune
eu am semnat cererea de finantare in urma cu 4 luni si inca nu au intrat bani. cred ca astia isi bat joc de noi
am tot mers la ei , dar ei tot amana cu 2 sapt.
Mihai Rus spune
Se mai intampla, si la mine a fost dupa cateva luni, nu mai stiu exact cate. O sa vina.
alissa spune
eu sunt interesata de masura 112.ce anume imi trebuie.imi trebuie neaparat sa am liceul?
Mihai Rus spune
Nu știu să existe cerinte pentru educatie. Trebuie doar sa ai o stupina de min 70 stupi (aproximativ). Ce e naspa, dar intr-un fel normal (nimeni nu da bani doar daca se asigură ca vei face treaba buna cu ei), trebuie sa ai deja stupina, nu o poti construi cu banii primiti.
Maria spune
Stiti cumva daca e obligatoriu la Intreprinderea individuala sa platesc fondul pentru sanatate si pensii pentru un angajat?
Pentru ca acesta este de 220 lei+37 lei=257 lei/luna
La acesta se adauga impozitul de 16 la suta si ma gandesc daca a meritat sa iau aceste fonduri.
Va rog sa imi spuneti si mie daca trebuie platite toate contributiile.
Va multumesc,
Maria
Mihai Rus spune
Maria, sincer nu stiu exact sa-ti raspund. Dar ma interesez si revin caci si eu sunt in situatia ta. Imi poti spune cum ai calculat sumele? Daca stie vreunul din cititori va rog raspundeti dumneavoastra.
dumitru paula spune
buna am si eu 52 de familii nu am luat niciodata fondurii am familiile de 4 ani nu am nici carnet de producator absolut nimic am si toata mierea stransa stupii ii tin la socrii mei la tara as face si eu anu asta actele pentru fondurii dar nu stiu nici cat iti da si nice ce utilaje imi trebuie ca am citit cev ade utilaje pe aici?
Mihai Rus spune
Nu trebuie sa ai utilaje. Fondurile sunt facute ca sa cumperi utilaje. Multi nu au inca nici stupi si vor sa scoata fonduri. Dumneavoastra aveti o situatie perfecta pt a scoate fonduri. masura 141 minim 25 stupi - 1500 euro/ an timp de 5 ani , masura 112 minim 70 stupi (nu cred ca e o problema sa aveti 70 pe la anul) - intre 10.000 si 40.000 euro Cititi informatii aici: http://www.madr.ro/pages/page.php?self=03&sub=0302&art=030202&var=030202
stupii mei spune
Daca sotul a accesat masura 141,eu ca sotie pot accesa 112?
Mihai Rus spune
Din pacate, aceste fonduri considera membri unei gospodarii impreuna si nu contreaza daca nu e sotul ci e sotia, nu va vor mai lasa sa scoateti 112. In ordine inversa ar fi mers insa 112 si apoi 141. Asa era in 2010.
costy spune
salut.sunt din judetul arges am 25 de stupi, si as dori sa stiu unde ma pot adresa pentru obtinerea proiectului pentru masura 141.Multumesc anticipat.
Mihai Rus spune
In Pitesti, resedinta de judet, la OJCA (Oficiul Judetean de Consultanta in Agricultura). Multa bafta!
cristi spune
Buna, atentie, s-au schimbat un pic ponderile cu care se "cantaresc" dimensiunile economice. Adica UDE-ul la stupi a scazut si iti trebuiesc acum mai nou 27. Bafta.
eugen spune
daca am accesat 141 pentru plantatie pomicola,potsa accesez 141 pentru stupi?
Mihai Rus spune
Din cate stiu eu masura 141 se acorda per gospodarie deci nu poate fi accesata de mai multe ori de aceeasi gospodarie chair daca depune un nalt membru dosarul sau dosarul e facut pe un alt profil. Pentru raspuns 100% sigur intreaba un consultant de la OJCA
Cornelia spune
Da,este adevarat ca per gospodarie nu poate depune decat un membru.
Stiu din proprie experienta locuim in aceeasi gospodarie cu socrul ambii avem stupii si nu am putut depune decat noi pt. ca am avut un avantaj la puncte datorita varstei.Socrul fiind scos din calcule cu toate ca suntem 2 familii cu vetre diferite doar domiciliul la aceeasi adresa.
elena spune
Ma poti ghida si pe mine cum ai procedat pentru a accesa pe pomicultura masura 141? Eu am pomi razleti la registrul agricol trecuti, nu sunt trecuti sub forma de livada, oare pot accesa?
Mihai Rus spune
Nu am experienta in domeniul de pomicultura, va trebui sa mergeti consultantii de la OJCA sa va lamureasca.
crina spune
Cum ma pot eu inregistra in jurnalul de incasari si plati la masura 141 apicol , ce documente imi trebuie pentru a inregistra 2o kg miere? Anul financiar fiind format din 2 luni (Noiembrie si Decembrie 2010 .
nadia spune
spuneti-mi este adevarat ca pina la virsta de 40 de ani se dau fonduri ? daca eu am doar 30 de lazi pot obtine bani sa le populez? atunci cind ai o intreprindere individuala e mai simplu sa obti fonduri ? citi bani ai investit pina ai obtinut fondurile? ai platit doar o suma cuiva si gata?sau si tu ai mai facut o groaza de drumuri?
Mihai Rus spune
Drumuri, multe pot sa spun. 1000 RON cost in bani. Albinele trebuie sa le ai deja, nu le poti cumpara cu banii primiti.
Ionut spune
Pana la urma sunt necesari 25 de stupi sau 27 pentru accesarea masurii 141 in 2012? La cati stupi trebuie sa ajungi in cei 5 ani? Multumesc.
Mihai Rus spune
1 stup valoreaza 0.083 UDE iar tu trebuie sa cumulezi 2 UDE pentru 141. 25 * 0.083 = 2.075 deci suficient. Trebuie sa cresti cu 3 UDE in 3 ani deci asta inseamna aprox 65 stupi in anul 3.
cristi spune
s=a schimbat din octombrie 2011, acum UDE e pe la 0.075/familie albine. deci trebuie 27 de familii pentru minimul masurii 141
maracine cristian spune
Buna ziua! tatal meu are 80 de stupii si are masura 141 de 3 ani in care a primit si banii ,iar stupi inregistrati are doar 30 si as vrea sa obtin si eu masura 141 dar nu am pamant pe numele meu ce pot face ca sa obtin mai repede actele necesare pt ca am inteles ca e o prioritate sa ai propietatea ta
TURCEA CAMELIA spune
Aş dori să aflu dacă sunt beneficiari ai măsurii 141 pentru apicultură care au urmat cursul de formare profesională prin măsura 111 şi cum au procedat
Mihai Rus spune
La mine inca nu a fost cazul, sunt doar in anul al doilea.
MARIASV spune
Buna , sunt funct public la APIA (subventii pe suprafata) si in sesiunea 2011 am depus dosar la masura 141 pe stupii lui socru ca eu indeplineam varsta de sub 40 ani , a dat domnul si mi s-a aprobat pentru finantare si am ajuns ca inregistrarea ca PFA . Am studiat legea 300/2009 m-am consultat si cu colegii de la DADR inainte de a depune dosarul mi s-a spus ca atata timp cat voi declara sumele anuale primite in declaratia de avere nu vorfi probleme. Citind de la voi sfaturile ma face sa ma gandesc de doua ori daca sa continuii. In primul rand daca cad pe mana unui functionar ,,constipat'' si ma verifica la virgula ma poate acuza de conflit de interes , desi si eu in timpul liber cat il mai am ma ocup de apicultura si numai eu stiu cum e sa muncesti si obositor cand faci pastoral la 400-450km .
Nu va ganditi ca am fost favorizata , suntem agentii de stat diferite .
Ce sfaturi aveti si ptr mine (bune)se poate sa am pfa pe numele meu sau se poate pfa pe numele ambilor soti ? De profesie sunt ing zootehnist , cum sa renunt la asa ceva sunt bani de luat nu de dat .
george spune
buna. Poti sa-mi dai o adresa de email ca sa vorbim?
cu respect, george!
Mihai Rus spune
Salut. Poti scrie pe adresa magazinului: contact@stuparul.ro
ovidiu spune
salut! as dori si eu sa stiu daca pot accesa fondurile la masura 141 daca am 18 ani si inca nu am terminat liceul....si daca stiti actele necesare pentru dosar ???
Mihai Rus spune
Daca ai 18 ani cred ca se poate. Actele necesare le gasesti intr-un articol de pe acest bolog sau pe www.madr.ro
bogdanel :D spune
cand vin banii?
valentin spune
as vrea sa stiu si eu in 2012 cati stupi trebuiesc pt proiectul apicol 141 tot 25 sau 32?
Mihai Rus spune
Eu nu cred ca s-au schimbat baremele - 2 UDE minim. Intereseaza-te pe www.madr.ro cati UDE valoreaza un stup si poti calcula.
Geta spune
Stie cineva daca pentru PFA pe masura 141 pe apicultura trebuie depuse anual declaratiile 200 si 220? sincera sa fiu nu m-a lamurit nimeni pana acum. eu ma gandesc ca din moment ce 3 ani se merge pe dezvoltare nu stiu exact ce sa declar.
Mihai Rus spune
Cel mai bine intrebi la finante. Eu am si alte domenii de activitate pe Intreprinderea Individuala si am facut 200 si 220 doar pentru ele fara apicultura - fiindca la dej asa se procedeaza cu CAEN-urile neplatitoare de impozit pe profit.
maria spune
buna seara ....as dori sa stiu ce urmari au cei care au luat banii pentru masura 141..si nu realizat ceea ce trebuia sa faca de fapt cu banii?
Mihai Rus spune
Nu mai primesc ultimele transe. Poate cineva care e in anul 3 sa dea mai multe detalii?
ioana spune
buna as dori sa stiu daca adaug la pfa care l-am facut pt masura 141 inca un cod (vanzare credite)o sa ma coaste mai mult ma refer la tot ce trebuie platit pt pfa pe an
multumesc anticipat.
Emil spune
Ar fi foarte util daca s-ar intocmi un manual " PFA APICULTURA" cu toti pasii de urmat de la infiintarea PFA pana la modul de lucru cu fiscul, formulare de declaratii de depus la fisc, Casa de sanatate, Primarie, etc) si care sa cuprinda si notiunile medii/elementare de cresterea albinelor. Totul sa fie cuprins intr-o singura carte ! Are cineva asa ceva ? Concret nu bla,bla, bla !!!
TimTim spune
Daca are vreau si eu - daca nu - sa scrie : D
Emil spune
Revinire. Tot in acest manual sa fie si un capitol distinct : accesarea fondurilor europene, masura x, masura y. Conditii, criterii, etc.etc.
TimTim spune
O idee foarte buna - eu m-am rezumat deocamdata la proiect panouri solare dar candva ar fi perfect sa reusesc cu albine.
stefan spune
Sall,
detin 26 de stupi la 100 km de bucuresti, in prahova
ei sunt amplasati pe un teren al parintilor, ce tr facut pentru asta , prin arenda as putea sa-l iau?
am inteles ca masura 141 s-ar da pana la 35 ani eu am 46 acum, tot in documentelor lor se spune ca s-ar acorda pana la varsta de 60 ani.
ore as reusi accesarea masurii respectiva?
Claudiu spune
Buna intrebare. Am si eu 36 de ani si sunt interesat daca mai pot accesa masura 141.
Are cineva un model de dezvoltare a stupinei pt masura 141?
Multumesc.
dumitru ion spune
as dori sa stiu si eu ce acte trebuie la dosar in anul doi pt masura 141.va multumesc
Andrei spune
buna...mihai rus ai putea sa imi lasi adresa de email ...am 180 de stupi si am ceva neclaritati in legatura cu dosarul.ms
nicu spune
cineva zice ca trebuie sa ai un nr.27 stupi pt, pentru ca si eu vreau sa accesez 141!nu mai stiu ce sa cred.
nicu spune
si inca ce va am inteles ca e ultimu an cind se mai da cei 1500 de euro,poate stie cineva dc.sa mai da sau nu cei 1500 de euro va multumesc!
cami spune
salut daca am certificat de producator eliberat in 14 mai ,in ghid se precizeaza ca pana in data de 15 sa fie, imi poate crea probleme desi am 70 de puncte ? pentru masura 141 pentru stupi daca stie cineva va rog sa imi raspunde-ti !!! va multumesc
raluca spune
buna dak tata are facute actele pentru masura 141 pe numele lui as putea sa fac PFA pe numele meu(al ficei)?
Mihai Rus spune
Nu cred ca vor fi de acord, trebuie intrebat un consultant OJCA.
calin vasile spune
as dori sa stiu si eu cand se baga banii pe dosarul 141
Estera Homorogan spune
As vrea sa stiu cand se mai fac cursuri pentru transa a 2a anul acesta la masura 112.Am primit prima transa si vreau sa o accesez si pe a 2a
gaby spune
o sa incerc si eu,insa vad ca e foarte greu sa accesezi fonduri,nu am curs insa am 35 de stupi
As dorii daca se poate sa ma ajute cineva cu dosarul exact, sa stiu cam pe unde am de alergat,poate oi fi si eu de folos candva
Mihai Rus spune
Cel mai bine mergeti direct la un consultant de la OJCA si va faceti direct cu el dosarul - e pacat sa nu faceti daca aveti deja 35 stupi.
Vaida Ana spune
din 08.august 2012 am depus dosarul pentru transa a IIa masura 141 si n-au intrat banii pana la data de azi 15 noi. 2012. As dori un raspuns pentru ca cei pe care i-am contactat nu stiu.Multumesc
Mihai Rus spune
intrebati unde ati depus dosarul. de obicei se asteapta 2-3 luni.
Constantin Ciprian spune
salut mihai.am 60 de stupi.ce masura ar fi indicata sa accesez,tinand cont ca anul viitor,2013 ajung la 80 de stupi,si am si teren in acea zona unde am stupii,peste 5000 d metri.mentionez ca zona e trecuta ca zona defavorizata!
Mihai Rus spune
Masura 112 ar fi cea mai indicata. Se dau bani mai multi si poti daca vrei cu acelasi dosar putin modificat sa accesezi si 141. Umblatura e cam la fel cu amandoua. Trebuie sa te interesezi cand se mai fac sesiuni de inscriere. E un pic mai strict la 112 dar eu zic ca merita. Sa ai grija de la inceput la tot ce se cere ca sa nu fii pe graba inaintea verificarii pt transa doi (asta la 112, la 141 verificare se face doar inainte de transa a patra).
Lucian spune
Daca accesezi masura 141,mai apoi poti accesa si masura 112?
Si daca da,trebuie dupa o anumita perioada de timp sau trebuie doar sa indeplinesti baremurile?

Astept raspuns,multumesc.
Lucian spune
Am gasit eu pana la urma,pentru cei ce mai au astfel de intrebari.
Presupun insa,pentru ca nu scrie in lege,ca dupa cei 5 ani aplicand masura 141,poti aplica la masura 112,gandesc eu.
Sa imi spuna cineva daca e mai bine informat.


Finanarea în cadrul Măsurii 112 derulată prin PNDR este restricionată pentru următoarele
categorii de beneficiari:
- beneficiarii înregistrai în lista APDRP a debitorilor pentru Programul SAPARD şi pentru
FEADR, până la achitarea integrală a datoriei faă de APDRP, inclusiv a majorărilor de
întârziere;
- beneficiarii care au contracte de finanare reziliate pentru FEADR, din iniiativa APDRP, din
cauza nerespectării clauzelor contractuale şi rezilierea are o vechime mai mică de un an;
- beneficiarii, precum şi soii/soiile acestora care au aplicat şi au obinut sprijin pe Măsura
141 „Sprijinirea fermelor de semi-subzistenă” nu pot beneficia de sprijin pe această măsură.
- beneficiarii care se află în situaii litigioase cu APDRP, până la finalizarea litigiului.
Mihai Rus spune
Multumesc ca ai postat pentru toata lumea. Da, e un pic ciudat - daca faci 141 nu mai poti accesa 112, insa daca faci 112 poti imediat sa faci si 141.
aura spune
Buna ziua,
Am si eu o intrebare :Daca s-a depus dosarul in 2011 spre sfarsit cati banii se pot incasa pana acum ?Acesti banii se incaseaza doar in luna septembrie pt anul trecut?Cum as putea verifica este public?
Va multumesc!
Mihai Rus spune
Cei 1500 Euro pe 141 se vireaza o data pe an dupa ce a fost depus dosarul pentru solicitarea transei. Nu inteleg exact intrebarea dumneavoastra. Ati luat macar prima transa?
pirvu spune
Buna seara!
Domnule Mihai Rus, va rog frumos sa ma ajutati cu o problema:
Sunt din Filiasi-Dolj,
unde si cand se pot face inscrieri pt cursuri de apicultura ?
Va multumesc frumos.
Mihai Rus spune
Imi pare rau dar nu stiu ce cursuri aveti prin zona dumneavoastra.
raluca spune
ma gandeam sa ma apuc si eu de apicultura dar nu stiu cat de rentabil e
lavi spune
Hmmm, Raluca nimic nue rentabil daca nu investesti si nu te dezvolti. Toata lumea isi doreste sa faca bani dar f putini reusesc lucrul asta.Apicultura e frumoasa daca ai pasiune de aceea nu e la indemina oricui, nui acelasi lucru precum gradinaritul , cresterea pasarilor sau animalelor .E bine sa te gindesti la o activitate care sa te reprezinte, care sa-ti placa in primul rind si apoi vezi cit poti investi la inceput, apucate si studiaza domeniul respectiv si deabia dupa aceea poti lua o decizie. Eu iti doresc succes orice ai alege !!!
nicu spune
Domnule Mihai Rus sunt din jud Tulcea si as avea o mare rugaminte la dumneavoasta si anume am o 150 de oi pot sa fac si eu masura 141, se mai face si cand anume incepe o noua sesiune,multumesc din suflet pentru intelegere.
Mihai Rus spune
Nu cred ca s-a comonicat inca datele. Urmariti pagina: http://www.madr.ro/pages/page.php?catid=03 Ar fi bine totusi daca aveti drum prin Tulcea pe la OJCA sa intrebati un consultant, poate ei stiu deja.
andries mihaita spune
stie cineva cand se afiseaza rezultatele cu dosarele la 141 depuse in iunie 21012 ms
MIHAELA spune
Daca am depus dosar in iunie 2012,cand primesc raspunsul daca este aprobat?Au venit sa-mi fotografieze stupina si mi-au spus ca am 65puncte.
Mihai Rus spune
Daca au venit sa va fotografieze stupina atunci dosarul e aprobat. O sa va vina si instiintare in posta ca sa va faceti firma si sa mergeti sa semnati contractul de finantare.
Budea George spune
Buna ziua.Am o mica problema.Am 34 ani,si vreau sa cumpar 40 de stupi.am sa ma inscriu la curs,dar am numai 10 clase.La ce proiecte pot sa ma incadrez cu datele acestea?
Mihai Rus spune
Nu cred ca nivelul de scolarizare e o conditie pt 141 sau 112.
Budea George spune
Sa inteleg ca site-ul acesta este mort?
Mihai Rus spune
nu este mort, daor ca nu a existat capacitate sa raspundem si aici la intrebari. S-a raspuns la intrebari pe: http://www.stuparul.ro/, https://www.facebook.com/Stuparul.Ro si http://www.youtube.com/user/Stuparul
Alina Bucur spune
Buna!
Ce demersuri trebuie urmate in anul ll de proiect? Un nou dosar...? Daca da ce trebuie sa cuprinda?
Mihai Rus spune
se face un dosar pentru fiecare transa. http://www.youtube.com/watch?v=HQqgYTAyCZk
Ionut spune
Buna ziua,

Va multumesc inca o data pentru aportul extrem de important adus celor care isi doresc sa-si dezvolte activitate (mai ales in conditiile in care informatiile privind fondurile europene sunt destul de greu de gasit si de cele mai multe ori prezentate deficitar).
O intrebare, daca numele fermei pe proiect include PF, mai pot infiinta un II in momentul in care urmeaza sa semnez cererea de finantare? Sau trebuie neaparat sa am PF ca sa corespunda denumirii proiectului.
Si o alta intrebare ar fi legata de faptul ca intre timp mi-am schimbat domiciliul de pe buletin, bineinteles ca pot fi identificat dupa CNP si celelalte acte. Este oare necesar sa imi fac viza de flotant la adresa inscrisa in proiect?

Va multumesc !
MARIUS spune
SALUT
AM SI EU O INTREBARE IN LEGATURA CU MASURA 141 DACA IN ANUL 3 CE SI FACTURI LA STUPI ,SAU DOAR VERIFICA STUPI SI CE S-A MAI PROPUS IN CAZUL MEU ACHIZITIONAREA UNEI CENTRIFUGI
MULTUMESC SI ASI DORI SI EU UN RASPUNS .PE SCURT CE SE INTAMPLA IN ANUL 3
MARIUS spune
SALUT
AM SI EU O INTREBARE IN LEGATURA CU MASURA 141 DACA IN ANUL 3 CE SI FACTURI LA STUPI ,SAU DOAR VERIFICA STUPI SI CE S-A MAI PROPUS IN CAZUL MEU ACHIZITIONAREA UNEI CENTRIFUGI
MULTUMESC SI ASI DORI SI EU UN RASPUNS .PE SCURT CE SE INTAMPLA IN ANUL 3
iulik spune
am accesat masura 141 in luna mai 2012 am primit notificarea sa merg sa semnez contracule de finantare am dus actele necesare si persoanele de acolo miau spus sa ma astept ca o sa ma sune dansii sa merg sa semnez contractul si astept de mai bine de o luna sa ma sune .nu inteleg de ce au amanat semnarea contractelor in conditiile in care in notificare era mentionate aceasta conditie .astept raspunsuri de la cei aflati in sitautia mea,va multumesc
orjanu mirel spune
sunt incepator in domeniul apiculturii am o intrebare ....si va rog sa`mi raspundeti ...de cati stupi este nevoie pentru a intra in fondatiile europene si mai exact carear fii aceste fundatii...
Buncianu Daniela spune
am baiatul meu care a accesat masura 141 pe pfa din 2010. Acum a primit instiintare ca cas mh sa plateasca sanatatea 5.5 la banii di 2010 . eu stiu ca nu se plateste nici impozit ni sanatate la veniturile de acest fel . Ce pot face acum ca sa rezolv problema .
Multumesc celor care pot sa-mi respunda .
CLAUDIU COSMIN spune
vreau sa incep o afacere proprie cu fonduri europene si nu stiu ceea ce miar trebui as vrea sa imi spuneti dumneavoastra daca doriti
GABRIELA GHEORGHE spune
AM DOMICILIUL IN BUC DAR DE CATIVA ANI LOCUIESC LA TARA SI AS VREA SA INCEP O AFACERE IN DOMENIUL APICULTURII ACCESAND FONDURI EU,AS DORI SA IMI SPUNETI CAREI PRIMARII SA MA ADRESEZ SI CE ACTE IMI TREBUIE
mihai cornel spune
am dep us dosarul pt anul 3 de plata dar nu au intrat banii pina acum stie cineva care sunt cauzele [scuzele] apdrp
maracine cristian spune
o sa intre si lu tata ia u intarziat f mult
sandujula spune
buna am o intrebare daca poate cineva sa ma ajute/anu acesta au intrat la toti bani pt masura 141 multumesc
Nico spune
Buna am si eu o intrebare....-am facut pt masura 141 sunt in al 3 an ,se spune ca nu se inpoziteaza de finante am PFA dar totusi suntem inpozitati ,dar mai grav la noi e ca si primaria vrea inpozit si nu orice inpozit .Ca orice firma se inpoziteaza cu 400 RON pe an . Ati mai intalnit asa ceva?toata lumea spune nu se inpoziteaza si totusi ne cer bani...Cum as putea sa fac sa imi cer banii de la primarie- ei 3 ani de zile nu au stiut ca am PFA si totusi mi-au eliberat acte din primarie la care se cerea CUI....Ca la inceputul anului cand sa inceput subventia pe teren sa merg sa cer adeverinta sa mi se spuna ca am PFA si nu imi elibereza adv.pana nu platesc impozitul pe cei 3 ani cu tot cu penalizare asta ma dus undeva la1460RON....a trebuit sa fac tot posibilul si sa platesc ....asta e .Atunci la ce m-am dus si am facut pt. ferme de semisubzistenta ca sa cheltui mai multi bani....Oameni buni stati in banca voastra si e mai bine .Statul Roman," Primaria , Finantele,Casa de Sanatate ,Casa de Pensii"niciodata nu va fi in perdere veti contribui fara sa vreti. As dori sa primesc un raspuns!
cristi spune
am 75 de stupi urmez cursurile apicole am terminat un liceu industrial fara bac m ar interesa daca pot accesa masura 112
Miculescu Pavel spune
Buna ziua
Sunteti amabil.
Datele sunt:
- Am primit finantare pe masura 141 anul I si anul II. In anul III nu am mai cerut finantare (nu am depus cererea de finantare_am avut o nenorocire in familie_decesul fratelui). Acum trebuie sa depun cererea de finantare pentru anul IV ( 17.11.2013-17.05.2014 _ maxim 180 zile). Investitia am facut-o conform proiectului pentru primii doi ani.
Intrebare:
Este posibil sa dau banii inapoi (cele doua transe) daca nu am depus cerere ptr anul III ?
Ce sfat imi dati_sa depun cerere de finantare pentru anul IV sau sa depun o cerere de intrerupere a investitiei prin fonduri europene cu mentiunea ca o sa continui investitia cu fonduri proprii ? __sau care este sfatul Dvs ca dupa o nenorocire sa nu mai am alta (sa restitui 3000 euro_suma pe care am cheltuit-o cu investitia conform planului de afaceri din proiect)
Va multumesc!
0721041472
Mihai Rus spune
Masura 141 este nerambursabila, deci in niciun caz nu o sa va puna sa dati banii inapoi. Nu am mai auzit de caz asemanator cu al dumneavoastra. Nu stiu daca faptul ca ati ratat depunerea actelor pt anul al treilea nu a terminat deja contractul dumneavoastra de finatare. Eu zic sa mergeti fara frica la APDRP din timp ca sa nu fie inghesuiala si sa vorbiti cu cei de acolo sa va spuna exact ce optiuni aveti si pe urma decideti.
Miculescu Pavel spune
Multumesc !
COSMIN spune
Buna ziua...asi dori sh eu sa aflu daca in anul 2014 se mai fac dosare pentru masura 141 ...pentru apicultori??
liz spune
Buna ziua! Am si eu nevoie de niste informatii:
Pot beneficia de masura 141 (1 500 euro) daca nu sunt fermier?
As dori sa pornesc o ciupercarie, dar am decat spatiul fizic, nu cladirea.... Este posibil sa primesc acesti bani? Nu sunt persoana fizica, nu am PFA si nici intreprindere... Se mai primesc dosare pentru aceasta masura in 2014? Si cand? Proiectul trebuie sa-l faci tu sau se poate angaja cineva care stie ce trebuie facut?
Andreea spune
Buna!

Pentru cei care ati avut masura 141 si ati fost la finante ce acte trebuiesc depuse. Eu mi-am schimbat domeniul principal de activitate si am fost la anaf sa depun declaratia 200 pe 2013 si 220 pe 2014 si mi-au cerut si declaratiile din urma. Si sunt pasibila si de amenda cu nu le-am depus la timp.

Ma puteti ajuta daca trebuiau depuse declaratiile 200 pe anii anii cand am avut ca si activitate principala codul 0149?

Multumesc
ramonela guluta spune
am si eu o rugaminte..are pfa a accesat fonduri europene a primit prima transa de 10000euro in 2013 pentru masura 112 (incepand 100 stupi si la finele anului2013 are 130 stupi) nu a depus nici o declaratie la ANAF si nustiu cum sa fac inregistrarile contabile.Va rog ajutati ma Va multumesc.
Dana Belcea spune
as dori sa aflu exact ce acte sint necesare pentru refinantare an 3 daca stie cineva si poata sa-mi scrie si ce se controleaza.pentru PFA ce acte trebuie complectate .nu stiu parca este o nebuloasa nimeni nu te lamureste nu-ti arata ne lasa sa ne zbatem singuri.va rog daca ma poate lamuri cineva
mitroi spune
buna ziua, dragi apicultori, soresc sa infintez o stupina, am ceva pamint arabil, si o curte mare , in judetul dimbovita, problema este ca nu am titlu de propitate si ni actele pe numele meu, eu locuiesc in bucuresti. pot infinta stupina cu PFA ? sau este obligatoriu sa am certificat de producator agricol, ?
Mihaela Ioana spune
Buna ziua! Am si eu o intrebare referitoare la actele care trebuie depuse pentru controlul din anul 3 (Masura 141)
Am inteles ca trebuie completat registrul inventar cu numerele de identificare ale stupilor.
Are cineva un model sa ma dumiresc si eu putin?
Va multumesc mult
Stefan spune
Am facut curs pentru apicultori si inca nu s-a dat drumul la masura 112.Ideea este ca as vrea sa incep o alta afacere dar nu stiu daca mai pot accesa fonduri europene avind o alta afacere in paralel.Daca stie cineva cum sa ma ajute il rog sa ma contacteze la numarul de telefon mobil 0769.792.678. sau sa imi scrie pe email. se.poate@yahoo.com. multumesc anticipat.
Charity spune
It is a powerful drug that inhibits the formation of DHT in the system, eventually to a level
that is sufficiently low to encourage a normal growth cycle.
Stop hair loss and restore hair in the comfort of your own home by using the Leimo Personal Hair Laser Starter Kit.
What makes a hair salon really a good one is
the perfect style given to you.
stoica constantin spune
am luat bani pe anul 3 si vreau sa merg mai departe in anul 4 am inteles ca trebuie sa fii in crestere cu 3ud asta inseamna 5 ud la activ stie cineva la control ce acte cer sau controleaza doar efectivul de capete eu am bouine multumesc anticipat
alin spune
buna ziua,ma numesc Alin as dori si eu sa accesez fonduri europene nerambursabila,am varsta de 20 ani si diploma de apicultor,dar nu am decat 5 fam.de albini si parinti nu prea vor sa ma ajute,exista vreo masura care pot sa accesez,spunetimi si mie va rog,sau lasati-mi vreun link unde sa ma informezi.
Sir Raynor Albert spune
V-ați gândit vreodată de a obține un împrumut de stres gratuit de la un creditor reputație? Ești în nevoie de un împrumut de urgență? Ai nevoie de un ajutor financiar? Aveți nevoie de un împrumut pentru a plăti facturile sau cumpara o casa? Vrei propria afacere și nu știu cum să meargă despre asta? Felicitări sunteți în locul potrivit pentru a obține această ofertă de împrumut. oferim credite acordate persoanelor fizice și juridice la rata dobânzii de 2%, serviciile noastre sunt rapide și accesibile.
Noi oferim următoarele tipuri de credite pentru clientii nostri ------------
* Credite pe termen lung (20_40years)
* Credite pe termen scurt (5_10years)
* Credite pe termen Media (10_20years)
* Investitorii Credite
* Consolidarea datoriilor
* În al doilea rând Ipoteca
* Credite de afaceri
* Credite personale
* Credite International
* Credite interne.
Pentru mai multe informații și anchete, va rugam sa ne contactati prin e-mail: trustglobalfinancialconsultant@gmail.com
mihaela spune
Buna ziua .am depus cererea de finantare in mai am avut control fiind anul 4 masura 141. As vrea sa stiu cand intra banii in cont sau daca a luat cineva? Va multumesc!
cruz cynthia spune
achita datoriile, nu aveți nevoie de un împrumut pentru creștere dvs. de afaceri? Aveți de fost respinsă de către Institutul da altă bancă financiare? Tu sau nevoie de împrumut de consolidare ipotecar? Nu căutați mai departe, pentru că este suntem aici pentru toate problemele financiare sunteți în masa. Am împrumutat bani pentru a persoanelor care au nevoie de asistență financiară, Bad de credit sau care au nevoie de bani pentru a plăti facturile, pentru mediul de afaceri să investească în rata de 2%. Vrei medii pentru mine de a utiliza pentru a informa că a oferi ajutor vom da destinatarul o da încredere pentru a fi dispus să ofere împrumutul. Deci, contactati-ne azi prin e-mail:. (Cruzccynthia @ gmail com
Tatiana Rusu spune
Cea mai eficienta metoda pentru un corp de invidiat este cafeaua verde, spun asta pentru ca
eu am slabit de la 89 la 63 de kg in numai 4 saptamani dar cafeaua
trebuie cumparata de pe site-ul oficial, daca vrei sa afli
mai multe despre povestea mea si alte zeci de fete care au incercat si au postat
poze de inainte si dupa slabire poti vizita blogul meu : bit.ly/1izVc1h

Ultimile stiri

  PRODUSUL A FOST ADAUGAT IN COS