Transport gratuit

peste 2500 RON

0377.101414

Contact

  • Contul meu | Înregistrează-te
  • RON
  • Contul meu | Înregistrează-te
  • RON
marca-trusted

Cresterea matcilor cu Cutia Nicot 2012 - ziua 11 - protejarea cu bigudiuri


Incepand cu ziua 10 botcile obtinute cu larve din Cutia Nicot sunt capacite pentru ca larvele sa poata sa se transforme si sa treaca in stadiul de nimfa. Incepand cu aceasta zi putem proteja botcile in bigudiuri pentru ca viitoarele matci sa nu se poata lupta intre ele la eclozionare.

Este bine insa ca operatiunea de protejare cu bigudiuri sa inceapa doar in ziua 13 findca atunci ia sfarsit o perioada in care nimfa este foarte fragila si poate fi ranita usor. In ziua 10 larva incepe sa-si teasa coconul si ramane suspendata la baza de sus a botcii pentru a incepe transformarea in nimfa. Daca in aceasta perioada botca este lovita sau expusa la frig poate da nastere unei matci cu picioarele deformate sau aripile atrofiate.

Daca in aceasta perioada exista un cules puternic (exemplu salcam) este important sa protejam botcile in custile bigudiu caci altfel albinele sunt tentate sa construiasca peste ele fagurasi pentru a depozita nectarul. Se stie ca instinctul de acumulare de hrana este mai mare decat cel de inmultire - o familie aflata in frigurile roitului poate iesi din friguri daca incepe un cules abundent. Daca protejam botcile in custi bigudiu, albinele vor fi mai putin tentate sa construiasca faguri peste botci.

De aici inainte nu ne ramane decat sa asteptam eclozionarea matcilor in ziua 16. Incepand cu ziua 14, botcile coapte pot fi folosite la crearea de nuclee de imperechere. Astfel se reduce riscul ca matca virgina sa nu fie acceptata de nucleul in care este introdusa.

Opinii la Cresterea matcilor cu Cutia Nicot 2012 - ziua 11 - protejarea cu bigudiuri

istrate dumitru spune
nu am experienta pt a comenta
ovidiumihai spune
va multumesc de raspuns
Id Nou spune
de ce sunt asa scurte botcile? Par ca niste botci de salvare. Sau asa pare doar in video? Ce parere aveti domnule Mihai Rus?

Ultimile stiri

  PRODUSUL A FOST ADAUGAT IN COS