Transport gratuit

peste 2500 RON

0377.101414

Contact

  • Contul meu | Înregistrează-te
  • RON
  • Contul meu | Înregistrează-te
  • RON
marca-trusted

Apicultura Video - Creșterea mătcilor - Cutia Jenter - partea 1



Acesta este primul articol dintr-o serie de articole ce va explica creșterea artificială a mătcilor cu ajutorul Cutiei Jenter.  În această primă fază veți putea observa:

  • Montarea fundurilor de celulă în Cutia Jenter;

  • Prinderea mătcii din familia de prăsilă (o familie cu caracteristici foarte bune) și introducerea ei în Cutia Jenter.

  • Montarea cutiei într-o ramă cu puiet și introducerea ei în stupul de prăsilă.


După ce matca a fost reintrodusă în stupul de prăsilă, de această dată captivă în Cutia Jenter, se așteaptă 1-2 zile pentru ca ea să depună ouă în fagurele artificial al cutiei.

Opinii la Apicultura Video - Creșterea mătcilor - Cutia Jenter - partea 1

Eccc spune
Te salut domnule si astept cu nerabdare celelalte filmulete
zinica ionela spune
Buna Mihai, felicitari pt pasiunea cu care te dedici acestei profesii !Si eu sunt apicultor si pot sa spun ca albinele sunt ca si copii mei .Ma dedic lor cu tot sufletul meu pt ca au reusit sa ma cucereasca din momentul cand am cules primul roi pentru o batrana.Datorita minunii care s-a intamplat in aceea zii acum pot sa spun ca in sfarsit am inceput sa dau un sens vietii mele.Am inceput apicultura in anul 2004 cu acel roi oferit de bunica in prezent am 25 de familii de albine si in acest an mi-am propus sa ajung la 40 de familii.Pana anul trecut tot ce tinea de cheltuielile de intretinere si extindere a stupinei s-a facut cu un efort deosebit mai ales ca nu am si alte venituri Anul trecut am iesit cu 9 stupi din iarna si am reusit sa ajung la numarul de 25 pt a putea indeplinii conditiile accesarii fondurilor europene.Am construit 10 cutii din OSB de 10 mm (tot din motive financiare)si pana acum slava domnului sunt bine .Am pus familiile batrane in cutiile nou construite si pot sa spun ca au o evolutie mult mai buna decat cum un an la aceeasi vreme .La controlul de fond deja am gasit puiet capacit pe suprafata destul de mare.Recunosc ca mi-a fost teama ca voi esua cu acesti stupi dar am riscat ca sa pot sa accesez fondurile.Referitor la fonduri,cred ca toti cei care au drag de albine ar trebui sa incerce pt ca merita .Totusi ca sa fie efortul pe deplin meritat ar trebui sa incercati sa accesati fonduri pe masura 121 Prima instalare a tinerilor fermieri.Spun asta pt ca in primul rand se obt bani nerambursabili mult mai multi (25000E)Si in ce priveste hartogaria si nomenclatura sistemului nostru romanesc este aceeasi asa ca macar sa stiti pt ce alergati.Eu am accesat si deja am primit banii dar pe masura 141 .Daca as fi avut mai mult curaj si incredere as fi facut pe 121 dar de ,da-i romanului mintea de pe urma !As vrea daca ai putea sa dai mai multe informatii despre cutia Jenter .
Mihai Rus spune
Salut Ionela - impresionantă povestea ta. Mă bucur pentru realizarea de a accesa fondurile europene pe Masura 141 cu efortul de a crește de la 9 stupi la 25, într-un an. Felicitări! Despre cutia Jenter o să vină și al doilea film, per să-l fac chiar azi.

Atenționarea ta referitoare la Masura 112 (Instalarea tinerilor fermieri) este foarte bună. Dacă faci 141 nu mai poți face 112. Însa trebuie să ținem cont ca la 112 dimensiunea minimă a fermei pe care o ai sau trebuie să o faci (si o faci pe banii tai mai intâi și apoi primești fondurile) este de 6 UDE = 73 stupi.

Masura 121 (Modernizarea exploatațiilor agricole) e și cu contribuție din partea celui care accesează, iar această contribuție ajunge la 25% - 60% din proiect in funcție de anumite condiții pe care le îndeplinești.

Cei care sunteți interesați de fonduri europene, găsiți mai multe pe http://blog.stuparul.ro/categoria/fonduri-europene-pentru-apicultura
ciurea tudor spune
din nou domnule Mihai Rus va dovediti capacitatea dvs de a fi instructiv si darnic cu experienta dvs . Aceste filmulete sunt deosebit da valoroase ca informatie . Spun asta pentru ca eu caut informatie apicola pe internet de vreo 7-8 luni de zile si nu am gasit altceva mai explicit si mai bine realizat . Eu sunt incepator si postarile dvs au valoare mare ( o imagine , o poza face cat o mie de cuvinte ) Asteptam continuarea filmuletului . La revedere .
Mihai Rus spune
Mulțumesc pentru apreciere și pentru că deja sunt trei persoane care așteaptă continuarea la film, o să amân alte articole și o să mă apuc de acesta chiar acum.
susanita_78 spune
Va rog dati mai multe informatii de spre cutia Jenter
Anca Vasile spune
Felicitari pentru prezentare. As vrea sa stiu daca se poate cumpara de la dv cutia jenter echipata complet si daca da la ce pret. va multumesc
Mihai Rus spune
Cutia Nicot (aceeasi utilizare cu cutia Jenter) complet echipată, se poate cumpăra din magazinul nostru. Pentru mai multe detalii despre preț cititi comentariile de pe magazin sau calculati pretul automat, adaugand cutia si elementele cu care vreti sa o dotati, in cosul de cumparaturi de pe magazin.
alyna spune
buna!as vrea sa stiu daca este posibil cati bani se iau la Masura 141 si la Masura 121.Din cate am inteles la Masura 112 se ajunge la 25.00euro avand 73 de stupi.multumesc!

Ultimile stiri

  PRODUSUL A FOST ADAUGAT IN COS