Transport gratuit

peste 2500 RON

0377.101414

Contact

  • Contul meu | Înregistrează-te
  • RON
  • Contul meu | Înregistrează-te
  • RON
marca-trusted

Apicultura urbană - un nou hobby

apicultura urbana parisÎn ultimii ani un nou hobby a luat amploare în orașele lumii: apicultura urbană. Pe acoperisuri, terase sau în grădinile personale, pasionații de apicultura îngrijesc albine, chiar și în cele mai mari metropole ale lumii: Paris, Londra, New York.

Există orașe unde deținerea de albine este ilegală, însă aceste înterdic



ții încep să fie ridicate. Până acum un an New York-ul era unul dintre puținele orașe americane în care creșterea albinelor era ilegală. În martie 2010 această îndeletnicire a fost legalizată.

Se formează cluburi, se scriu blog-uri și au aparut chiar și primele cărți de apicultură urbană. Un site care se intituleaza Bringing bees to the city mi-a plăcut în special. Au demarat o întreprindere socială (social enterprise) de anvergură în cadrul căreia se țin până și cursuri de apicultură, toate cu scopul aducerii apiculturii la oraș. O să găsiți poze și filmulețe interesante la ei pe site.

Pentru mine, a avea un stup cu albine în oraș a fost una dintre dorințele pe care le-am avut de copil, trăindu-mi copilăria la bloc. Ne-am mutat mai apoi la casă și nu a mai fost nevoie să caut soluții, însă recunosc că un astfel de hobby m-ar tenta si acum când pot să-mi vizitez stupina de la țară în orice weekend.

Oare există printre noi stupari urbani care îngrijesc albine în orașele României sau acest hobby încă nu a avut curajul să apară la noi în țară? Dacă ții albine la oraș sau cunoști pe cineva care face asta scrie-ne și chiar trimite-ne poze. Mi-ar place să avem și noi românii propriile povești despre apicultura urbană.

Opinii la Apicultura urbană - un nou hobby

Stupar Daniel spune
am tinut vara asta un roi pe balcon, n-a suparat pe nimeni!:) nici pe noi, cei ai casei.. Cand a iesit matca la imperecheat a fost umpic cam mare aglomeratia de albina in zona, dar nimeni nu s-a prins ca a fost acolo.
http://youtu.be/1x5uN73Cltc
Mihai Rus spune
Deci exista si in Romania apicultura urbana! Din ce oras esti?
Stupar Daniel spune
Sunt din cluj:) nu ai recunoscut zona? Nu as putea spune ca exista apicultura urbana inca`, dar ii o zona destul de binecuvantata din punct de vedere melifer, cluju, deci n-ar fii exclus ca anu asta sa abuzez de acoperisul blocului:) macar pentru 3 - 4 familii ..
Mihai Rus spune
Salut Daniel, abia acum am vazut filmuletul :) felicitari !!! Iti dedic un articol pentru asta.
Stupar Daniel spune
Mersi pentru articolul dedicat! inca nu am pus nimic pe acoperis dar ideea inca ramane in picioare, o sa te tin la curent!;)
Mihai Rus spune
Bafta ;)
teodora spune
da cunosc un stupar care isi tine stupiii in balcon la etaju 10 chear in capitala/bucuresti dar nu cunosc prea multe detlii pt ca ne-am intalnit in pastorala eu sunt din judetu mures.pt. el e o pasiune
Mihai Rus spune
Foarte frumos :)
TimTim spune
: ) superb
Ciprian romonti spune
Si in sibiu sunt apicultori urbani.eu stiu 3 persoane.am vazut stupii intamplator, mi-au sarit in ochi.este un nene care tine un stup in fata blocului, pe str. Rahovei(asta e reclama).o sa-i fac o poza intr-o zi.restul ii tin prin gradina casei.va dați seama, oamenii nu vor sa deranjeze.dar sa stiti ca sunt multi apicultori care isi tin albine in zone urbane.eu zic ca stam bine la acest capitol. Sanatate!
Mihai Rus spune
Frumos de stiut. Asteptam poza. Daca nu reusesti sa o postezi in comment te rog sa mi-o trimiti pe mail. Prietena mea e din Sibiu si ma simt apropiat de acest oras si de sibieni.
lavi spune
Acum aproape 30 de ani am incercat si eu apicultura in orasi, ei bine hai sa nu mai glumim, nu este o joaca de copil asa cum credeam eu atunci si m-am convins de asta, nu facem altceva decit sa le chinuim in orase e doar un experiment si atit, nu-si pot asigura uneori nici hrana lor daca nu intrvenim permanent cu hraniri de stimulare, de miere de calitate nici nu incape discutia, e bine sa nu repetati greselile altora.La tara e mediul ceva mai curat dar nu uitati ca daca in locatia aleasa lipseste culesul de la salcim , e un handicap important in dezvoltarea si iernarea familiilor de albine, va doresc toate cele bune !
ADRIAN spune
Super interesant, cred ca e o idee buna, acum nu stiu daca si cei cu care convietuim ar fi de aceasi parere, totusi ele sunt atrase de flori, si tot ce e dulce, dar sa ai miere din balcon, sau acoperisul blocului , e ceva nou!

Ultimile stiri

  PRODUSUL A FOST ADAUGAT IN COS